Brass liefhebbers opgelet!

Laatste update om 16:54 op Saturday, 17 September

Aanstaande zondag speelt Boban Marković Orkestar in de kleine zaal van de Oosterpoort/SPOT. Waarom wij dat delen? Omdat DOBC Groningen Brass Experience volgend jaar nog aantrekkelijker wil maken. Daarvoor worden nu al gave plannen gemaakt door ondermeer geweldige internationale blaasensembles naar Groningen te halen zodat Groningen Brass Experience een cross-over van verschillende brassmuziekstijlen wordt. DOBC wil er een mooi muziekfeest van maken!
Boban Marković Orkestar maakt er zondag ook een zinderend feestje van. Kom je ook?

Orkestleider Marković, de enige trompettist in de Top 50 beste instrumentalisten aller tijden van het blad Songlines, is in Servië een levende legende. En nee, dit is geen gezellige hoempapa, dit is een wervelwind van muziek!
Marković won maar liefst vijf keer de prestigieuze First Trumpet-prijs op het gezaghebbende Guča Trumpet Festival in Servië. Het orkest, onder andere bekend van de soundtrack van Emir Kusturica’s bekroonde films Underground (1995) en Black Cat, White Cat (1998), speelt dan ook al ruim dertig jaar in de Champions League van de zigeunerbrassmuziek.
Op zondag 18 september blaast Marković met zijn achtkoppige blazerssectie en twee percussionisten het dak van De Oosterpoort er af. Want reken maar dat dit een kolkend en spetterend feest wordt. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Oosterpoort/SPOT
Groningen Brass Experience werd in juni van dit jaar voor het eerst georganiseerd. Dit vierdaagse festival verbindt professionele muzikanten met amateurmuzikanten, publiek en samenleving. Volgend jaar is Groningen Brass Experience van donderdag 8 juni tot en met zondag 11 juni 2023. Noteer het vast in je agenda! Houd de website en socials in de gaten voor meer informatie: www.groningenbrass.com.