Lingehavenconcert Gorinchem

Laatste update om 09:20 op Saturday, 3 September

Vrijdag 16 en zaterdag 17 september wordt de rustieke Lingehaven te Gorinchem weer omgetoverd voor een uniek openluchtconcert. Voor de zevende maal wordt dit klassieke concert georganiseerd, nadat het verleden jaar door de pandemie werd geannuleerd. Natuurlijk wordt het evenement geopend door een Kidsconcert, speciaal geschreven voor kinderen uit de basisscholen in de regio. Zaterdagmiddag wordt o.a. aandacht besteed aan Gorkumse liederen en is er veel plaats voor jeugdig talent.

Op beide avonden zullen bekende orkesten optreden en tijdens het concert bestaat de mogelijkheid om op de gezellige boulevard "Het Eind" een bezoek te brengen aan de foodtrucks. Beide dagen is het concert gratis toegankelijk en kan er een plaatsje worden gezocht op de trappen van de Lingehaven.

Het concert van Brassband Rijnmond vindt (op 16 september) plaats. Het belooft een prachtig concert te worden met voor de pauze een selectie van originele Nederlandse brassbandwerken. Na de pauze zal worden vervolgd met het programma “Shaffy & Brass”, een muzikale hulde aan één van Nederlands bekendste chansonniers en levenskunstenaars van de vorige eeuw. De bekende Vlaamse zangeres Micheline van Hautem en de vermaarde bastrombonist Jos Jansen zullen, begeleid door Brassband Rijnmond, de mooiste liederen uit het repertoire van Ramses Shaffy ten gehore brengen. Brassband Rijnmond is verheugd wederom te kunnen optreden met deze topartiesten en ziet uit naar een hernieuwde samenwerking. Het concert is voor het publiek gratis toegankelijk en het belooft, mede door de mooie locatie aan de haven in Gorinchem, een zeer sfeervolle en muzikale avond te worden waar veel te genieten valt.

Toegang: gratis
Aanvang concert: 20.30 uur
Locatie: Oude Haven Gorinchem