WMC: vrij programma: BBS

Laatste update om 14:46 op Saturday, 9 July

Juryleden: Hannes Buchegger, Jan de Haan, Russel Gray

Band 1: Brass band Schoonhoven - Paul Holland

A Brighter Light - Philip Wilby
Diamond Concerto - 2. Ocean Dream - Philip Sparke
Diamond Concerto - 3. Blue Heart - Philip Sparke
Solist: Robbert Vos - euphonium
St. Peter’s Chorale - Jonathan Bates
Fraternity - Thierry Deleuruyelle

Overtuigende start! Veel energie komt van het podium, levendige uitvoering van A Brighter Light.
Diamond Concerto krijgt een warme start; met wat kleine oneffenheden start solist Robbert Vos en hij neemt ons mee in een zeer muzikaal uitgevoerd deel waarbij keurig begeleid door de band. Wat een solist, wat een beheersing ook van zijn instrument laat hij horen! Ook een heerlijke stijl in deel 3 van het werk van de hand van Philip Sparke; Vos laat - opnieuw - zijn grote beheersing in techniek, klank horen!
St. Peter’s Chorale, speciaal geschreven voor Flowers Band in 2017 voor hun deelname aan Butlin’s. Indrukwekkende muziek waarbij wat kleine oneffenheden voorkomen, maar er is zoveel moois te beluisteren….
De Schoonhovenaren hebben gekozen voor een reprise van hun vrije werk wat ze in Birmingham speelden tijdens de laatstgehouden EBK; Fraternity.
Spannende intro! Wat een bandsound. Solohorn start met een prachtige overgang, overgenomen door de principal met veel gevoel en duiding. Solistisch vormt dit deel een zeer sterk onderdeel van het werk. Effectief slagwerk gevolgd door zeer gedetailleerd ensemblespel. Het orkest vertelt zeer beeldend haar verhaal; ook het vervolg van het werk blijft zeer gedetailleerd klinken.
Het blijft uitermate beeldend, de verwarring is groot en dan is het moment daar dat de overledenen worden uitgedragen; de trombone sectie brengt dit op indrukwekkende wijze en een devoot deel krijgt een intens vervolg. De muziek ademt het verdriet en verslagenheid. Het koraal is intens en zó dynamisch. Er komt ietwat vermoeidheid op in het laatste deel naar het slot en het verliest wat aan zeggingskracht, maar wat een performance.