43 Inschrijvingen voor NBK

Laatste update om 20:39 op Thursday, 7 July

Maar liefst 43 brassbands verdeeld over vijf divisies hebben zich voorlopig aangemeld voor deelname aan de komende Nederlandse Brassband Kampioenschappen die op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober 2022 plaatsvinden in het Utrechtse TivoliVredenburg.

Het grote aantal deelnemers betekent vrijwel zeker dat de kampioenschappen dit jaar zullen starten op vrijdagmiddag. Naar verwachting begint die dag het evenement met de kampioenschappen in de vierde divisie (vanaf ca. 14.00 uur, 11 bands) en de derde divisie (vanaf ca. 19.00 uur, 7 bands). Op zaterdag 29 oktober staan de tweede divisie (vanaf ca. 10.00 uur, 8 bands) en de eerste divisie (vanaf ca. 13.30 uur, 7 bands) geprogrammeerd. Vanaf ca. 17.30 uur zijn de tien topbands van Nederland te beluisteren in de kampioensdivisie, waarvan de winnaar ons land vertegenwoordigt bij de Europese Brassband Kampioenschappen in 2024 die plaatsvinden in Palanga (Litouwen).

De organiserende Stichting NBK is bijzonder content met dit grote aantal inschrijvingen en verwacht medio september het definitieve aantal deelnemende orkesten te kunnen bekend maken. Dan wordt ook de dagindeling definitief vastgesteld. Meer informatie over de Nederlandse Brassband Kampioenschappen2022, KLIK HIER.