In memoriam

Laatste update om 10:58 op Thursday, 23 June

Afgelopen weekend werd het droevige nieuws bekend dat Steef Klepke, tot voor kort nog principal cornet van de Amsterdam Staff Band, is overleden.  
 
De muzikale roots van Steef liggen bij het Leger des Heils in Vlaardingen waar hij van jongs af aan heeft meegespeeld in de plaatselijk brassband van het Leger des Heils.  Daarnaast was hij actief bij de regionale jeugdbands van het Leger des Heils en de zomerse muziekkampen in Lunteren werden nooit overgeslagen. 
 
Brassbandmuziek was zijn lust en zijn leven, als jonge muzikant hield hij er wel een heel bijzondere hobby op na. Het oefenen van toonladders. Steef ontwikkelde zich tot een begenadigde cornettist. Het was dan ook een logische stap om in 1987 toe te treden tot de Amsterdam Staffband, de nationale brassband van het Leger des Heils. Daar heeft hij twee periodes gespeeld, van 1987 tot 2003 en van 2009 tot 2020 tot dat de eerste symptomen van zijn ziekte zich openbaarden.  
 
Steef was de langst dienende principal cornet van de Amsterdam Staff Band. Zijn passie bracht hem op veel plaatsen wereldwijd. Naast Europese bestemmingen als Engeland, Schotland en Tsjechië werden Canada en de USA bezocht. Overal liet hij de luisteraars genieten van zijn ‘fluwelen toon en verfijnde techniek’. 
 
Steef was er altijd van overtuigd dat hij zijn muzikaliteit in dienst moest stellen van het Leger des Heils. Zo was hij ook actief in Vlaardingen, Rotterdam en Ede bij de plaatselijke afdelingen van het Leger des Heils.  
 
Wat rest is de herinneringen. Herinneringen van ontmoetingen door de jaren heen. Herinneringen aan zijn spel op zijn cornet. Herinneringen aan ….. 
 
De hedendaagse techniek maakt het mogelijk om hem nog eens te horen en te zien. Bijvoorbeeld in het mooie ingetogen en meditatieve werk Novella van Ben Holling. 


Hier speelt hij dit werk met zijn vriend en collega muzikant Michel Rosenquist. Een prachtige manier om hem zo te herinneren. Een pracht mens, een pracht muzikant. 
Wij wensen zijn gezin, familie, vrienden en medemuzikanten veel sterkte met dit immense verlies. 
 
De uitvaartplechtigheid is aanstaande zaterdag in het Pathé theater in Ede. Deze dienst is te volgen via DEZE liverstream: 
https://hoogland-huiting.nl/condoleance/steef-klepke