Nieuw initiatief TopFanfare trapt af op 25 juni

Laatste update om 05:45 op Tuesday, 21 June

Zaterdag 25 juni a.s. verzamelen 6 fanfares uit de 1e divisie zich in de Lawei te Drachten. Zij nemen deel aan TopFanfare, een nieuw fanfarefestival wat aan het eind van het seizoen een mooi podium en een leuke uitdaging wil bieden aan fanfareorkesten.

Het initiatief werd oorspronkelijk genomen door de orkesten uit Grootegast, Oudega, Groningen en Schraard. Het idee was om buiten de WMC jaren een mooi evenement te organiseren waar de orkesten nog even voor op het puntje van de stoel gaan zitten.

Door de bij ons allen bekende oorzaak is het WMC doorgeschoven en valt het nu in hetzelfde jaar als TopFanfare maar dat mag de pret niet drukken. Vier van de zes orkesten kunnen zo het festival gebruiken als een try-out in de aanloop naar het WMC. EMM – Oudega en Concordia – Middelstum brengen een gevarieerder concertprograma.

De try-outcomponent geeft het publiek ook een mooie kans om alvast kennis te maken met de muziek die eind juli in Kerkrade wordt gespeeld. Zowel het verplichte werk als de keuze werken zullen hier gespeeld worden. De optredens zullen door jurylid Durk Lautenbach worden beoordeeld.

 

Programma:

17:30 uur | Oranje – Grootegast o.l.v. Jan Werkman

18:20 uur | CWO – Groningen o.l.v. Thom Zigterman

19:10 uur | Concordia – Oldebroek o.l.v. Jaap Musschenga

20:00 uur | Excelsior – Schraard o.l.v. Thom Zigterman

20:50 uur | EMM – Oudega (SWF) o.l.v. Jaap Musschenga

21:40 uur | Concordia – Middelstum o.l.v. Richard Visser