DOBC Provinciale Brassband Groningen zet indrukwekkende Other Lives neer

Laatste update om 20:10 op Saturday, 11 June

Into the Light van Philip Wilby horen we als eerste werk van de Provinciale Brassband Groningen. Typische Wilby elementen in de muziek geven het werk het karakter van de finale uit een groter werk. De prachtige sound van PBG komt goed tot z'n recht in dit werk met het eindakkoord als kers op de taart. 

De jarige Robert Ernest is de solist in Awake Thou That Sleepest van Johan Dokter. Een tekst die verwijst naar het boek van de Efeziërs en verwijzingen heeft naar de cornetmelodie uit Journey into Freedom en Resurgam. Dit werk werd door Johan Dokter op verzoek van CU Brass geschreven voor het Eric Ball Memorial Concert in 2019 (met solist Tom Hutchinson).

Other Lives van Oliver Waespi staat ook op het programma van PBG. In Rage laat de band horen waartoe het technisch in staat is. In alle secties is het technisch vermogen groot. Af en toe loopt de band wat weg van het tempo en is er even minder transparantie. In Reflection leveren alle solisten, jammer dat de overgang naar Redemption niet helemaal zuiver is. Een zeer effectvolle opbouw waarbij de band zich niet inhoudt. De jazzy trombone en de techniek in de bassen, het is genieten. PBG is bezig aan een zeer goede uitvoering van dit loeimoeilijke werk. Jammer dat het slagwerk nog iets overheerst. Maar een geweldig applaus is zeker op zijn plaats.