DOBC 2022: de voorbereidingen van Brass Band Breukelen

Laatste update om 08:22 op Friday, 10 June

De wedstrijdvorm met invulling van een eigen programma; prettig, of heeft het spelen van een verplicht werk voor elke deelnemer in deze sectie uw voorkeur?
"Voor Brassband Breukelen is het even geleden om met een 'vrije keus programma' aan de gang te gaan. Het was in het begin even onwennig, maar met Erik Kluin aan het roer is Brassband Breukelen er volop ingedoken en we zijn zeer content met een gevarieerd en uitdagend programma." 

Erik Kluin

De voorbereidingen; zijn deze goed verlopen, of zijn er toch nog de naweeën van covid te bespeuren? 
"We hebben zeker wel te maken gehad met naweeën van corona. Was het richting het NBK 2021 heel gericht naar een doel werken (en maar hopen dat het door kon gaan), nu moeten we onze 'normale' activiteiten weer oppakken. Maar is alles wel weer terug naar 'normaal'? Daarnaast hebben we nog wel regelmatig te maken gehad met het feit dat we niet compleet hebben kunnen repeteren door hier en daar enkele corona-besmettingen. En niks is zo belangrijk als samen muziek maken!"

Heeft u in aanloop naar DOBC nog try-out concerten? 
"Breukelen heeft geen try-outs voor het DOBC gedaan. Dat is een risico, maar die uitdaging gaan we graag aan. Voor ons is het vooral belangrijk om aan een dergelijk activiteit als het DOBC mee te doen om in het algemeen ervaring op te doen in het wedstrijd-circuit. Het doel is om kwalitatief weer een stap vooruit te zetten en een wedstrijd kan daarbij helpen."

"Brassband Breukelen heeft de aanloop naar het DOBC ook gebruikt om te werken met Erik Kluin. Deze samenwerking is uitermate goed bevallen. Brass Band Breukelen is dan ook verheugd dat de samenwerking met Erik Kluin voor langere tijd voortgezet gaat worden. Hiermee eindigt een (lange) zoektocht naar een dirigent, sinds het vertrek van de vorige muzikale leiders. Dus tijdens het DOBC gaat de samenwerking van Brass Band Breukelen en Erik Kluin in première en daar kijken wij zeer naar uit!"