DOBC 2022: de voorbereidingen van Oefening & Uitspanning

Laatste update om 20:19 op Tuesday, 7 June

De wedstrijdvorm met invulling van een eigen programma; prettig, of heeft het spelen van een verplicht werk voor elke deelnemer in deze sectie uw voorkeur?
"De wedstrijdvorm van de DOBC vindt O&U erg prettig, we laten dan ook regelmatig de keuze op dit evenement vallen, omdat er hier met eigen muziekwerken opgetreden mag worden. Hierdoor laat de DOBC de vrijheid volledig aan de band, we kiezen dan ook een muziekwerk in lijn met ons doel. Bijvoorbeeld: uitdaging, dan kiezen we een moeilijker werk, technische vaardigheden: dan kiezen we een technisch ingewikkelder stuk of juist muzikaliteit. Zo kunnen we nog even doorgaan."

De voorbereidingen; zijn deze goed verlopen, of zijn er toch nog de naweeën van covid te bespeuren?
"De voorbereidingen zijn voor ons goed verlopen. Ondanks dat het voor ons een drukke tijd is waar veel veranderingen te wachten staan, hebben wij ons in de voorbereiding goed kunnen focussen, sectierepetities kunnen plannen en een studiedag gehad onder leiding van een inspirerende dirigent. We hebben op deze manier geprobeerd het beste uit onszelf te halen. We merken niet veel meer van covid, het repetitiebezoek is weer als voorheen en iedereen is ook nog even gemotiveerd als voor het covid-tijdperk." 

Heeft u in aanloop naar DOBC nog try-out concerten?
"Helaas hebben wij geen echt try-out concert kunnen plannen, dit is dan denken wij wel te danken aan covid. Door de langere periodes van onzekerheid, hebben we de planning niet lang van tevoren vast kunnen zetten. Hierdoor was het erg lastig nog een concert te plannen (eventueel met een ander orkest). We hebben nu voor onszelf een try-out repetitie gepland in ons eigen gebouw 'de Drieklank'. Hier kunnen alle belangstellenden komen luisteren en hebben we toch een soort try-out."