DOBC 2022: de voorbereidingen van de Provinciale Brassband Groningen

Laatste update om 08:37 op Wednesday, 8 June

De wedstrijdvorm met invulling van een eigen programma; prettig, of heeft het spelen van een verplicht werk voor elke deelnemer in deze sectie uw voorkeur?
"De vrijheid van het programmeren zonder verplicht werk ervaren wij als een prettige afwisseling in een wedstrijdkalender die veelal met verplichte werken gevuld is. Op deze manier kan je als band een programma samenstellen, waarin je de kwaliteiten van je band optimaal kan laten horen. Wel kan het interessant zijn om deze vraag aan een jurypanel te stellen: blijft er voldoende vergelijkingsmateriaal over voor een jury om tot een eerlijke rangschikking te komen? "

De voorbereidingen; zijn deze goed verlopen, of zijn er toch nog de naweeën van covid te bespeuren?
"In de eerste opstartperiode, na de laatste lockdown, hebben wij wel degelijk ervaren dat het écht wel weer wennen was om weer onbeperkt los te mogen. Ons eerste concert, dat we vrij kort na de lockdown gaven voor de Vrienden van de PBG, was erg geslaagd maar voelde toch nog wel onwennig: ‘hoe moest dat ook al weer, een concert geven?’. Inmiddels zijn we voor mijn gevoel weer mooi op stoom, keert de gezonde routine weer terug en staan de koppen weer dezelfde kant op. Een evenement als de DOBC is hierin volgens ons essentieel: dit brengt het vliegwiel weer aan het draaien en hopelijk kunnen we die flow na de zomerstop vasthouden."

Heeft u in aanloop naar DOBC nog try-out concerten?
"We hebben geen try-outconcerten waarbij we specifiek het DOBC-programma uitvoeren. Wel hebben we een aantal concerten in de provincie Groningen op de planning staan waarbij we delen uit ons programma uitvoeren. Deze concerten zijn nog een voortvloeisel van ons jubileumjaar 2020, dat vrijwel volledig uitgesteld moest worden om de bekende redenen. Het is fijn om op deze manier wat podiumervaring op te doen met de club en uiteindelijk met een ontspannen band het podium van ‘onze’ Oosterpoort te betreden."

Zijn er zaken die interessant zijn voor publicatie, geef deze dan aan ons door en zodoende vergroot het ook weer de nieuwswaarde voor ons platform. 
"We leggen momenteel de laatste hand aan onze planning voor het nieuwe seizoen en daar staan een aantal interessante projecten ingeroosterd. Daarnaast loopt er nog een aantal zaken waar we graag meer over vertellen zodra hier meer duidelijkheid over is: we houden jullie op de hoogte en weten jullie te vinden!"