GSF 2022: Fanfare 3e Divisie

Laatste update om 08:40 op Sunday, 15 May

Marten Miedema heeft als opener gekozen voor het vrolijke en in 6/8 maatsoort geschreven Stay on Track van Menno Haantjes. Degelijke ensemble-klank en we horen een lekker fris orkest wat plezier beleeft aan dit werk.

It Heidenskip o.l.v. Marten Miedema

Een mooi klankwerkje voor de HaFaBra orkesten is Lady Stewart’s Air (art. Luc Vertommen). Het orkest, met veel jeugdige muzikanten in de gelederen, speelt het werk met veel gevoel en muzikaliteit.

Op verzoek van de opdrachtgever baseerde de componist het werk op het leven van een oud lid van de vereniging die tot zijn 86e jaar de bugel bespeelde. Muziek was erg belangrijk in het veelbewogen leven van de man.  Als fanatiek muzikant had hij een grote liefde voor koraalmelodieën. Zijn lievelingslied, de Tallis’ Canon van de Engelse componist Thomas Tallis (1505-1585) is dan ook de inspiratiebron geweest voor deze compositie. Yn leren en Sinen was een feit.
Mooie introductie gevolgd door een vrij sterke start van Energico. Wat volgt echter is mooi samenspel met een mooie orkestklank. Het Misterioso zou met zachter spel nóg meer tot haar recht komen. Complimenten voor sopraan- en altssax, prachtig spel. Dat doen de trompetten gevolgd door de bugels nog eens dunnetjes over in het espressivo-deel. Het ensemble sluit aan en we horen een prachtige volle orkestklank. De overgang naar het Energico is erg fraai vormgegeven. Wat kleine oneffenheden in slagwerk, maar verder zeer gedegen spel. Mooi Grandioso!

Het optreden eindigt met twee solisten; Jelle Bouwsma en Bernt Terluin (beide op euphonium). De heren laten ons wegdromen bij de rustige klanken van All I have to do is Dream (arr. Fernie).