GSF 2022: Fanfare 4e Divisie

Laatste update om 19:46 op Saturday, 14 May

Een flink gevuld podium met Fanfare Harmonie uit Weidum. Dirigente Ria Fennema geeft het startsein voor het eerste werk: Festive Mood kent een energieke start. Het orkest met veelal jonge musici laten veel speelplezier horen en het vormt een mooie start van hun optreden.

Fanfare Harmonie o.l.v. Ria Fennema

Nog steeds een veelgespeeld solowerk is Concierto d 'Aranjuez (Rodrigo). Sepje van de Vegt weet op bugel raad met het werkje en vertelt haar verhaal. De begeleiding kent wel wat onzuiverheden in het tuttispel, met name aan het einde van het werk is dit wel storend.

Uit de serie Famous Hymn Tunes luisteren we naar Deep Harmony; de wat ruime opzet in dynamiek gaat ten koste van het prachtige koraal en de lijnen worden niet altijd even mooi uitgespeeld. 

We besluiten met Lady Tullamore. De start met slagwerk is niet effectief; de hoorns maken veel goed met hun melodie (C), en het werk groeit in vertrouwen. Voor de overgang naar het Presto wordt vertraagd; hierdoor is de start mooi samen. De techniek is een uitdaging voor orkesten in deze divisie; het deel vraagt licht spel en dat is voor alle secties lastig, maar wel mooi als het lukt. Het Adagio is ruim van opzet en mist daardaar het intieme, rustgevende karakter. Het Allegro kent een luide start en dat is jammer, want de bedoeling van de dirigent is wel duidelijk; door (over)enthousiasme bereikt men niet het doel, maar ontbreken teveel details en precisie.