GSF 2022: Fanfare 5e divisie

Laatste update om 18:43 op Saturday, 14 May

Banks of Doon gearrangeerd door Luc Vertommen is een prachtige Schotse melodie welke meteen een buitenkans is voor het orkest met dirigent Wouter van der Wal. Prachtige start! Warm van klank en zeggingskracht. Goede keuze!

CMV Advendo o.l.v. Wouter van der Wal

Voor de laatste maal vandaag luisteren we naar de mooie compositie van Jan Van der Roost. Condacum kent een wat ongelukkige (te vroege) inzet, ietwat fors van dynamiek. Het vervolgdeel start in het voorgeschreven tempo en laat verzorgd spel horen. Het tempo loopt wel wat op, maar dat gaat niet ten koste van de kwaliteit. Er ontvouwt zich een mooi verhaal waarbij de fanfare laat horen wat het kan! Mooi samenspel met een groots einde. Boeiende uitvoering!

The Lady Caliph van Ennio Morricone horen we gespeeld door Freer Elzinga op euphonium. Mooi gedragen gespeeld; daarnaast prima ondersteund door de fanfare. Bravo!

Adversity van Patrick Verhaegen werd geschfreven voor het 11 jarig jubileum van de Koninklijke Fanfare "Rust Roest-Verbroedering" uit Heist op den Berg. De energieke mars laat de veelzijdigheid van de fanfare horen. Ondanks wat kleine vlekjes blijft het spel beheerst en fris klinken.

Een mooi besluit van de 5e divisie. Wat een niveau hebben we vanmiddag gehoord.