GSF 2022: Fanfare 5e divisie

Laatste update om 18:46 op Saturday, 14 May

Een flitsende start: Slaidburn (William Rimmer) klinkt overtuigend van Fanfare Looft den Heer/Excelsior - Garyp/Burgwerd onder leiding van dirigent Erik van der Veen. Veel oog voor dynamiek en dat maakt het luisteren naar een mars wel erg fijn! Na deze pittige mars een rustpunt in het programma; het sfeervolle A Little Prayer van Glennie laat een mooie orkestklank horen. Dirigent kiest hier duidelijke lijnen met frasering; niet elke muzikant is bij de les wat tot ongelijke inzetten leidt.

Fanfare Looft den Heer/Excelsior - Garyp/Burgwerd o.l.v. dirigent Erik van der Veen

Gespeeld op eb hoorn kunnen we nu luisteren naar The Maid of the Moor (Richards, arr. Marten van der Wal) door solist Willem van der Weg. Veel goeds om van te genieten, wel wat onrustig soms.

Met wat fantasie herkent men in het openingsdeel een Romeins leger in opmars, terwijl het dynamische tweede luik een vitale thematiek etaleert. Of….. verwijzen de twee geledingen misschien naar respectievelijk de Schelde en de Rupel? Een wat ruime opening waarin de inzet van hoorn/trompetten niet in balans was. Het tempo is goed gekozen! Het volgende deel is snel van opzet: het samenspel is niet overal sluitend. Er gebeuren wat kleine ongelukjes, maar er blijft wel ruimte om de dynamiek goede invulling te geven. Gaandeweg verliest het deel wel tempo. Het Grandioso weet weer prima te boeien en de concentratie is er tot en met de laatste noot!