Theun van Leijen stopt als dirigent van brassband Blaast de Bazuin.

Laatste update om 13:12 op Wednesday, 27 April

Theun van Leijen stopt als dirigent van brassband Blaast de Bazuin. Van Leijen houdt komende zomer op als leidsman van de Feanster brassband. Hij heeft dan precies vijf jaar leiding gegeven aan de band.

Onder Theun van Leijen (32) deed Blaast de Bazuin mee aan diverse concoursen en festivals. Eén van de hoogtepunten van de band was de titel op het Open Europese Kampioenschap in het Duitse Rastede. Daarnaast floreerde de band - uitkomend in de derde divisie - jaarlijks op het Spavo Spring Concert in Surhuisterveen. Het meest recente Spavo Spavo Spring Concert van begin april jongstleden trok een zaal van bijna duizend aanwezigen.

De komende tijd bereidt Theun van Leijen met Blaast de Bazuin een groot nieuw project voor: ‘Blaast de Bazuin & Friends’. Daarbij werkt de band toe naar een groots concert op het Torenplein in Surhuisterveen op zondagmiddag 3 juli. Daaraan doen ook oud-leden en (op)nieuw beginnende muzikanten mee. Dat concert wordt tegelijkertijd ook het afscheidsconcert van Van Leijen.

Vanaf komende week start de sollicitatieprocedure in het kader van een nieuwe dirigent. Belangstellenden worden uitgenodigd om hun interesse kenbaar te maken via één van de leden van de band of via info@blaastdebazuin.com.