3e Divisie: Brassband Opsterland

Laatste update om 20:40 op Saturday, 23 April

We hebben Martine Reijenga vandaag al een aantal malen aan het werk gezien. Nu geeft ze leiding aan de laatste deelnemer in de 3e Divisie, Brassband Opsterland. Speciaal voor de GSF, editie 2019 werd de mars VDOK  voor Pro Rege geschreven. een frisse start van de band met een mooie mp melodie aan het begin van de mars! En, wat we van Reijenga gewend zijn, ze vraagt nauwkeurigheid en beleving van haar muzikanten, en dat horen we dan ook terug!

First Light van Ben Holling is een heerlijk luisterwerk voor het publiek; Esther Valk laat ons genieten van de prachtige melodie uit de koker van Holling.
Nóg zo'n prachtig luisterwerk; 'Water of Tyne' (arr. Philip Harper). Pracht bandsound met veel zeggingskracht. Ook weet Martine Reijenga de rust te bewaren, en dat maakt de muziek dan nóg mooier om naar te luisteren.

Voor de laatste maal vandaag de boeiende compositie van Oliver Waespi met een hele gave en spannende opening. Variatie 1 kenmerkt zich door mooi uitgespeelde achtste noten die het geheel erg prettig klinkend maken. Variatie 2 komt wat te wollig over; door het wat minder marcato-spel missen we wat transparantie en dat gaat ten koste van de spanning. Hoe mooi is variatie 3; wat een samenspel en de muziek is intens. Prima solisten op cornet, tenorhorn en euphinium! De variatie 6 met de verschillende tempi's lijken de band net wat te veel energie te kosten en de vermoeidheid zal daar reden van kunnen zijn. 

Een prachtige 3e divisie is zo op de 25e editie van het Gouden Spiker Festival ten einde gekomen.