3e Divisie: Hosannah Leeuwarden

Laatste update om 19:32 op Saturday, 23 April

Als tweede orkest in deze divisie neemt Chr. Brassband Hosannah uit Leeuwarden plaats op het podium. Als opener heeft men gekozen voor de mars Arsenal van Jan Van der Roost. Arsenal is geschreven ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de 'Harmonie van het Spoorwegarsenaal’, gevestigd in Mechelen. Het is een mooie statige mars met mooie thema's en Hosannah Leeuwarden weet deze mars met veel gevoel te brengen onder leiding van dirigent Jappie Kuipers. 

Over the Rainbow (arr. Goff Richards), soliste Renske Rinzema laat ons wegdromen bij deze mooie melodie; uitstekend begeleid door de band komt dit werk wel heel mooi tot haar recht!


Renske Rinzema

We blijven in rustige sferen met Len Ballatine's werk 'Mid all the traffic'. Erg mooi uitgewerkt, mooie lijnen en beleving! 

Mooie start van Theme and Variations van Oliver Waespi; dirigent Kuipers kiest voor een grotere versnelling op 20 en dat maakt het deeltje wat onrustig en daarmee lukt de aanloop naart variatie 2 wat minder. De basmelodie in 70 lijkt wat aan de magere kant (ff), maar de techniek in het ensemble is er wel degelijk! Variatie drie kent een mooi samenspel tussen solocornet, hoorn en euphonium. Mooie overgang naar de 5e variatie! Hier spreekt de muziek! De techniek in variatie 6 is goed verzorgd, wel is daardoor het tempo wat aan de lage kant, maar overall is ook dit een uitvoering waar de band trots op mag zijn!