3e Divisie: Apollo - Grou

Laatste update om 18:59 op Saturday, 23 April

Voor de 3e Divisie zullen de juryleden Anno Appelo een Erik Janssen zorgen voor de verslagen.

Apollo Grou opent met dirigent Piet Visser met Brass Ablaze  van Goff Richards waarin we een goede dynamiek en articulatie horen. Het spelplezier spat van het podium. Na een flitsende start is het genieten met de liedbewerking van 'I can think of Him' gearrangeerd door Leslie Condon. 

Hendrike Hogeboom neemt ons op flugel vervolgens mee in Lullaby of Birdland. Heerlijke muziek waarbij het warme flugelgeluid opvalt en perfect matched met de band. 

Theme and Variations is gebaseerd op één thema dat in het gehele werk telkens terugkomt in spectaculaire en kleurrijke variaties. Een mooie muzikale caleidoscoop! Oliver Waespi creerde met dit werk een mooi testwerk waarbij alle facetten voor deze divisie aan bod komen.
Apollo speelt op een prima niveau de introductie en de verschillende variaties. In de laatste variaties sluipt enige slordigheid in de band waarbij ook de stemming een rol speelt. Het Presto naar het slot had wat meer spanning mogen hebben, maar wellicht dat vermoeidheid een rol speelde.