4e Divisie: Ere zij God Damwoude

Laatste update om 07:18 op Sunday, 24 April

Praise, geschreven door Wilfred Heaton wordt met risico gestart. Met een vrij hoog tempo is het optreden van Ere zij God uit Damwoude met dirigent Jochem Hoekstra begonnen! In de sterkere dynamiek komt het orkest wat grof over in de zaal. In de loop van de mars gaan kleine dingen nét mis, en dat is jammer. Naarmate het vordert, bouwt de band echter weer vertrouwen op en krijgt deze mars meer inhoud.

Eerst met de camera en microfoon thuis, mixen en publiceren: veel orkesten gebruikten Song for Health (Steven Verhelst) gedurende de noodgedwongen lockdown's om toch muziek te kunnen maken. Nu kan dat gelukkig weer live en krijgen we een mooie uitvoering van dit korte werkje.

Opnieuw een trombone-solist; ditmaal beluisteren we Willem-Jan de Vries in Swing Low Sweet Chariot (arr. Colin G. Dance). Diverse stijlen passeren de revue in dit werkje en solist en band weten deze goed te vertolken! 

Het verplichte werk Three Towers is door Ere zij God als laatste geprogrammeerd. Het eerste deel valt, ondanks het goed gekozen tempo, wat voorover. Dat neemt niet weg dat we veel detail horen. Wat ongelijkheden vanaf 41 in de zestiende figuren ontsieren het deel wel enigzins. Wel is de dynamische opbouw naar het einde van deel 1 weer prima uitgevoerd!
Deel 2 (The Cat's Tower) start met een vrij fors mf (cantabile) waarmee de muziek wel erg veel lading krijgt. De band weet echter wel mooi de balans te behouden en eindigt het deel zonder risico te nemen. Het finale deel (Red Tower) is mooi transparant en we proeven de energie van dit deel. De keuze om dit werk als laatste te spelen lijkt haar vruchten te hebben afgeworpen.