4e Divisie: Soli Deo Gloria Rinsumageest

Laatste update om 18:08 op Saturday, 23 April

Juryleden Erik Janssen en Anno Appelo jureren ook deze divisie en gaan luisteren naar het orkest met dirigent Reimer Jan Rondaan, die starten met een mooie en sfeervolle vertolking van het werk Lady Stewart's Air (Peter Graham).

Jury-duo Erik Janssen en Anno Appelo

The Three Towers is een aantrekkelijke suite waarin drie historische monumenten centraal staan. Drie torens die nog steeds de oude wallen van de Zwitserse stad Fribourg sieren. Samen worden ze verklankt in verschillende contrasterende delen, waarbij solopassages het tweede deel vormen. Gezamenlijk vormen ze een fraai concertwerk, toegankelijk voor de lagere divisies en interessant voor zowel het publiek als de muzikanten.

Deel 1 (The Dürrenbühl) kent een dynamisch en virtuoze start; goed samenspel! Deel 2 (Cat's Tower) kent een wat hoger tempo dan voorgeschreven. De muzikale lijnen worden echter mooi uitgewerkt. Het spel doet ietwat onrustig aan. Deel 3 (The Red Tower) is perfect in tempo; het deel nodigt uit om fors uit te pakken; Soli Deo Gloria prbeert dit alles binnen de perken te houden en slaagt hier behoorlijk goed in. Het werk van Marc Jeanbourquin vormt zeker een uitdaging voor deze divisie.

Solist op marimba, xylofoon en klokkenspel. Jelmar Terpstra speelt Czardas in een arrangement van Gert Bomhof. Schijnbaar moeiteloos wisselt Jelmer van slaginstrument. Bijzonder knap! Ook de band weet de slagwerker goed te begeleiden. Terecht groot applaus voor deze jonge solist!

Jelmar Terpstra

De bekende Leger des Heils componist Barrie Gott zorgt met zijn March - Collary voor het laatste werk van dit orkest. De band zet nog een tandje bij om het beste te geven;