5e Divisie: De Eendracht - Marrum

Laatste update om 07:23 op Sunday, 24 April

Uit het rijke archief van Leger des Heils muziek komt Guardian of my soul van Darrel Shaw; in het werk herkennen we de melodie 'Aurelia'. De Eendracht met dirigent Michiel Sybesma kent een zachte opzet van dit werk, met mooie uitwerking van de dynamiek. Men weet ook veel sfeer te creëren en het werk straalt rust uit. 

Een mooie start van Maori Songs; hoewel het tempo iets sneller is dan voorgeschreven, horen we overtuiging en mooie muzikale lijnen. Overgangen tussen de delen zijn goed passend in ritmiek en samenspel. De band is goed in balans; het Hine e Hine kent een mooie uitvoering; sfeervol en er wordt tijd genomen om de lijnen mooi uit te spelen. Erg prettig om naar te luisteren. Dirigent Sybesma heeft zijn visie ook concequent doorgetrokken; terugkerende thema's blijven dezelfde stijl gespeeld worden. De finale blijft ook prima om naar te luisteren en men weet de spanning ook mooi vast te houden en het spel blijft verzorgd in alle secties.

Maori Songs brengt de luisteraar in de sfeer van de Nieuw-Zeelandse tradities zoals de ceremonies, de stokdansen en de vele inheemse liederen. De componist Rob Goorhuis gebruikte voor zijn thematisch materiaal traditionele Maori liederen, waarvan E Tangi ana Koe (Hine e Hine) en Pokare Kare Ana de bekendste zijn.

Op trombone beluisteren we Willem Adema met zijn versie van Lady Love; hij kan heerlijk spelen met zo'n begeleiding! Mooie bandsound ook weer!

Derek Broadbent, oud dirigent van Brighouse & Rastrick schreef veel marsen. Zijn mars Centaur dient als laatste werk van de band uit Marrum. Het tempo is bij aanvang aan de voorzichtige kant, maar dat zorgt wel voor doorzichtigheid maar ook voor iets minder spannende muziek. Echter, het trio is wel in een prettig tempo. Tegen het einde van de mars slaat de vermoeidheid toe en neemt de kwaliteit van spelen wat af, maar niettemin kunnen  de dames en heren uit Marrum tevereden zijn!