5e Divisie: Euphonia Ternaard

Laatste update om 07:19 op Sunday, 24 April

De eerste deelnemer in de 5e divisie, Brassband Euphonia - Ternaard trapt af met de mars Kirkby Lonsdale. Het 15 leden tellende ensemble weet met dirigent Diewke Kloppenburg de mars met bravoure neer te zetten. 

Maori Songs brengt de luisteraar in de sfeer van de Nieuw-Zeelandse tradities zoals de ceremonies, de stokdansen en de vele inheemse liederen. De componist Rob Goorhuis gebruikte voor zijn thematisch materiaal traditionele Maori liederen, waarvan E Tangi ana Koe (Hine e Hine) en Pokare Kare Ana de bekendste zijn. Het vormt het 2e werk van deze band.

Exact in de voorgeschreven snelheid start het orkest en de intro kent een mooie balans. Helaas missen we een aantal stemmen in de uitvoering, maar dat is wel begrijpelijk met een orkest van 15 mensen. Het Tranquillo kent een mooie klank en dito balans. Overgangen zorgen voor wat samenspelprobleempjes, maar de band herpakt zich weer snel. Het Più Mosso is wat uit balans (slagwerk - orkest). Een puike uitvoering met deze bezetting!

A Walk bij de River (Sparke) is het derde werk van dit orkest. Treffend gekozen, want men kan zo haar mooie bandsound etaleren. Goede voordracht en dynamiek ook!

Solist Jan Wiersma (Bastrombone) neemt het publiek mee in het bekende I wan'na be like You (arr. Fernie). Mooi bastrombonegeluid. De begeleiding is echter te luid op een aantal plaatsen. Wiersma weet het werkje absoluut boeiend te brengen en creëert een mooie swing!