Festival Divisie: Tussen de Noaten

Laatste update om 13:58 op Saturday, 23 April

We zien Martine Reijenga vandaag in deze divisie voor de derde maal in actie; ditmaal met Tussen de Noaten, ook uit IJlst afkomstig en 30 leden tellend.

Met Celtic Dance van Douglas Court start de fanfare op overtuigende wijze. Deze grote groep met zeer veel jeugdige muzikanten klinken in alle secties overtuigend en het samenspel is uitstekend. 
De 7e compositie van de hand van Jacob de Haan in deze divisie. Free World Fantasy (gecomponeerd in opdracht van het Oranje Fonds) laat de volwassen klank van deze fanfare optimaal horen; Martine Reijenga kiest duidelijk lijnen en geeft haar orkest vertrouwen; en dat horen we terug in de snelle gedeelten, maar zeker ook in de gedragen passages van dit werk. Men weet de spanning vast te houden en etaleert de beheersing van de vele stijlen die in de compositie zijn verwerkt.

Johnnie Vinson schreef het arrangement van Music from Frozen; Free World Fantasy heeft waarschijnloijk veel van het orkest gevraagd. We bespeuren wat vermoeidheid waardoor de stemming door het orkest wat minder wordt. Echter, wat blijft is een prachtige afsluiting van deze Festival Divisie!