Festival Divisie: Valerius B - Urk

Laatste update om 13:35 op Saturday, 23 April

Beat Ride, de opener van Valerius B uit Urk start in een Andante opzet; een mooie bandsound horen we! Na de Andante opening volgt een Allegro deel waarbij de band goed samenspel  en dynamiek laat horen; soms wel wat kleine stemmingsproblempjes.
Dirigent Franz Bode neemt de muzikanten vervolgens mee in The Millennium Song van Kees Vlak. Het gedragen werk legt de kwetsbaarheid in het klein koper wel bloot; de stemming stoort enigzins. Verder is er zeker aandacht aan dynamiek en voordracht besteed. 

De stemmingsproblemen blijven hoorbaar in Beauty and the Beast (arr. Frank Bernaerts). Een uitvoering die de broodnodige 'rust' kent die nodig is om het werk mooi te kunnen brengen. Hierin slaagt men zeker; jammer dat het slot net wat te veel ongelukjes kende..
Als slot heeft Valerius B gekozen voor The Lion sleeps Tonight (arr. Frederik Kampstra). Orkest en slagwerk zijn mooi in balans. Het werkje mist wat energie, waardoor het wat mionder spetterend overkomt in de zaal; de potentie heeft het orkest ongetwijfeld, maar het komt er tijdens dit optreden niet van.