Festival Divisie: Projunior

Laatste update om 13:14 op Saturday, 23 April

Wat een mooi begin van dit orkest; Picardy Hymne in een arrangement van Jan de Haan klinkt volwassen en is heel mooi van opbouw en voordracht.  Dineke Oostra-Kamminga weet in het 2e werkje 'Syncopated Clock' (arr. Hun Jeon) het nette en verzorgde spel met het 14 leden tellend orkest voort te zetten. Goed van sfeer en ook de balans is - opnieuw - voortreffelijk!

Soliste Silke Sikkema brengt op althoorn de vertolking van The Dying Soldier. Iets buiten het orkest staande valt haar geluid wat weg voor de toehoorders in de zaal, en lijkt de begeleiding wat aan de sterke kant. 

Vincent Turner schreef Home Again. Deze quick March kent een preciese benadering, waarbij de dynamiek naar ff wellicht wat groter zou mogen zijn. Ritmisch is het verder prima voor elkaar! Het orkest heeft een diversiteit aan stijlen laten horen in hun programma en sluit af met een Una Paloma Blanca in een arrangement van Wout van der Goot. Hoewel er in de score geen specifiek slagwerk genoteerd staat, zou meer afwisseling het werk nóg meer tot har recht kunnen laten komen.