Festival Divisie: Koperbende

Laatste update om 13:45 op Saturday, 30 April

Go for it van componist Andries Kramer klinkt overtuigd. Het samenspel tussen blazers en slagwerk is goed verzorgd! Dat Martine Reijenga - ook bij dit orkest - zorgt voor een mooi klinkend orkest waarbij ook veel aandcht is voor techniek, dynamiek en samenspel is zeker een verdienste van haar! Fanfare van Meine Verbeek  en Let's Dance van Feike van Tuinen passen prima bij het orkest! Andries Kramer tekende voor Hello Mahler; erg goed getroffen in sfeer; daarnaast speelt het orkest ook heel goed samen! 

Take a Break van Jacob de Haan kent een wat onzeker begin bij het slagwerk; altijd lastig 6/8 maat! Verder valt ook hier weer de speelwijze op: goede articulatie, en wat een dynamiek! 
Soms gaat het even niet goed, en begin je gewoon opnieuw; in alle rust start Martine Autumn Holiday nogmaals op; opperste concentratie bij slagwerk en band! En dat resulteert in een lazy uitvoering zoals de muziek ook vraagt. Lekker relaxed! Uit de Little Shiny Brass serie komt Pastime with good Company; wat knap dat een zo jeugdige groep de sfeer zo goed weet te raken! Het tempo gaat wel wat omhoog in de loop van het werk, maar het ensemble blijft goed samen!

Uit de Band time serie sluit Koperbende af met Something Like van Jacob de Haan; ook in dit laatste werk horen we weer veel aandacht voor speelwijze. Dynamisch ook veel te genieten hier!