EBK-voorbereidingstijd voor Nederlands kampioen wordt langer

Laatste update om 22:03 op Wednesday, 16 February

De Nederlandse brassbandkampioen krijgt voortaan een langere voorbereidingstijd op de Europese Brassband Kampioenschappen. Het bestuur van de stichting NBK heeft de huidige termijn van een half jaar verlengd naar 18 maanden. Een band krijgt dus een jaar langer de tijd waardoor de ruimte ontstaat om deelname aan de EBK op organisatorisch, financieel en muzikaal vlak beter voor te bereiden.

Dat betekent dat Soli Brass Leeuwarden genomineerd is voor het kampioenschap in Malmö volgend jaar. In 2024 wordt de Nederlands kampioen van dit jaar genomineerd voor deelname in Palanga en de NBK-winnaar van volgend jaar krijgt dan de nominatie voor de EBK in Stavanger in 2025. Voor de Nederlands kampioen die besluit om geen gebruik te maken van de nominatie, vervalt de optie tot deelname. 

Eind april vertegenwoordigt Brassband Schoonhoven Nederland in Birmingham. Deze nominatie danken zij aan het behalen van de Nederlandse titel in 2019. De EBK's in 2020 en 2021 konden vervolgens niet doorgaan vanwege de coronacrisis.