British Open 2021 opnieuw afgelast

Laatste update om 13:46 op Wednesday, 5 January

Het British Open Championship 2021 is voor de tweede keer uitgesteld vanwege bezorgdheid over de aanhoudende verspreiding van COVID-19. Oorspronkelijk gepland voor september 2021, was het evenement eerder al verplaatst naar zondag 23 januari 2022. De sterke stijging van het aantal positief geteste personen op COVID-19 maakt deelname een loterij.

Na gesprekken met de deelnemende bands, het management van B:Music in Symphony Hall en de componist van het verplichte werk The World Rejoicing, Edward Gregson, hebben de organisatoren van de British Open het besluit genomen om het uit te stellen. De 168e British Open vindt nu plaats op 10 september 2022, ongeveer drie jaar na de laatste editie van de wedstrijd.

Een woordvoerder noemde de beperkingen voor bands om zich voor te bereiden en te repeteren en het risico dat belangrijke bandleden positief testen en in quarantaine moeten. Dit heeft ongetwijfeld invloed op de kwaliteit van de uitvoeringen die nodig zijn om recht te doen aan de Britse wedstrijdpremière van The World Rejoicing.

Terugkijkend op het nieuws zei Edward Gregson: “Hoewel ik natuurlijk teleurgesteld ben, is het volkomen begrijpelijk in de huidige situatie. Het enige wat we kunnen hopen is dat we, met de nieuwe datum die zoals gebruikelijk begin september is, elkaar zullen ontmoeten en kunnen genieten van dit hoogtepunt op de brassbandkalender.”

Degenen die tickets hebben gekocht voor de uitgestelde wedstrijden van september 2021 en januari 2022, kunnen hun ticket gebruiken voor het komende evenement. Kaarthouders dienen te wachten tot de B:Music-box office contact met hen opneemt over de nieuwe datum en het restitutieproces, mochten ze de nieuwe datum niet kunnen. Er is nog een klein aantal tickets beschikbaar en ze zijn verkrijgbaar bij B:Music Box Office in Symphony Hall.