Geert Jan Kroon nieuwe dirigent van Heman Zuidwolde

Laatste update om 16:43 op Saturday, 4 December

 

Brassband Heman presenteert per 1 januari Geert Jan Kroon als nieuwe dirigent. Met zijn benoeming heeft de band de opvolger binnen van Aline Werkman. Zij leidde de band vanaf 2018 en werd kampioen in de vierde divisie op het NBK in 2019.

Kroon is een bekende in de brassbandwereld. Hij is onder andere euphoniumspeler bij Soli Brass Leeuwarden en dirigent van Flevo Brass en Fanfare ‘Harmonie’ Akkrum. Naast deze activiteiten is hij componist en schreef in die hoedanigheid onder andere het verplichte werk voor de derde divisie van het NBK dit jaar, The Final Frontier.

Voorzitter Johan Troelstra laat weten dat Heman Aline Werkman dankbaar is voor de mooie tijd de afgelopen jaren en de successen die met haar bereikt zijn. De band kijkt uit naar de samenwerking met Geert Jan Kroon om samen met hem het verdere groeiproces in te gaan.

Kroon ziet het als een mooie nieuwe uitdaging om deze band te mogen dirigeren. Tijdens de proefdirectie werd zijn gevoel bevestigd dat Heman een orkest met ambities is en dat de muzikanten die ambities willen bereiken met hard werken en veel speelplezier.