Uitvoering Brassband Limburg wint aan zeggingskracht

Laatste update om 22:58 op Saturday, 30 October

De allerlaatste band op het podium vandaag is Brass Band Limburg. Onder leiding van Renato Meli begint de band enigszins nerveus. In de Prelude wordt de eerste averij opgelopen. De Capriccio met de dalende tertsenreeksen weet de band ook niet helemaal tot een goed einde te brengen. 

In La Danza 1 laat de band veel goeds horen. De verschillende ritmes komen naar voren en spelen hun rol, al blijft de figuratie wat overheersen. Processional is mooi van opzet en krijgt een feestelijk karakter. Het slagwerk blijft wat aan de sterke kant. De uitvoering wint wel aan zeggingskracht. 

In Arias and Duets zijn er aanvankelijk wat ongelukjes, maar dan komt ook dit deel goed op gang. Opnieuw is zuiverheid het probleem als we richting het Appassionato gaan en hier is het samenspel ook niet geheel sluitend. De Fuga Burlesca wordt wat wild geopend door de paukenist. Daarna belanden we in een wirwar van stemmen waar alleen de kop van het koraal doorheen komt. Als we dan uiteindelijk op het Chorale uitkomen klinkt dat bijzonder feestelijk, maar ook hier is het samenspel niet helemaal samen. Voor de allerlaatste maal horen we de trombonist die een geslaagd optreden kan bijschrijven.