Juryleden NBK bekendgemaakt

Laatste update om 21:00 op Sunday, 10 October

De organisatie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen heeft de juryleden bekend gemaakt die op zaterdag 30 oktober de deelnemers beoordelen en de prijswinnaars gaan aanwijzen.

Jury voor de 4e, 3e en 2e divisie
Uit Noorwegen komt Patrik Randefalk, tot 2016 o.a. euphoniumspeler bij Eikanger-Bjørsvik Musiklag. Naast het doceren en dirigeren legt hij zich momenteel met name toe op het toepassen van innovatieve technieken bij de bouw van mondstukken in zijn eigen bedrijf Randefalk Musikk. Kevin Houben (België) is naast een bekend componist, onder andere ook dirigent van de Koninklijke Harmonie van Peer en doceert orkestratie en instrumentatie aan de LUCA School of Arts. Met Frans-Aert Burghgraef wordt de jury gecompleteerd. De geboren Groninger, opgegroeid met het brassgen bij Soli Brass Leeuwarden, bouwde vanaf 2014 aan zijn dirigeercarriére waarbij hij bij nagenoeg alle symfonieorkesten in Nederland op de bok heeft gestaan. Ook internationaal weten de orkesten de getalenteerde Burghgraef inmiddels te vinden.


Patrik Randefalk

Jury voor de 1e en Kampioensdivisie
Jan de Haan behoeft nauwelijks introductie. De 70-jarige Fries is een veelgevraagd jurylid en een musicus met vele kwaliteiten. Vanaf 2008 na de verkoop van De Haske Publications legde hij zich weer helemaal toe op het componeren, arrangeren en dirigeren. Hij schreef diverse werken voor het NBK, waaronder recent Purcellian Fantasia (2017) en Terra Incognita (2015). Uit Engeland komt het tweede jurylid, David Thornton. Van gevierd euphoniumsolist bij de Black Dyke Band ontpopte hij zich tot een succesvolle dirigent. Hij haalde aansprekende resultaten met Aldbourne en Brighouse & Rastrick en is momenteel de Musical Director bij  Grimethorpe Colliery Band. Met de Zwitser Bertrand Moren is de jury compleet. Ook Moren is een erkent trombonesolist en verdeelt tegenwoordig zijn tijd tussen lesgeven, instrumentatie, compositie en directie. 


Bertrand Moren