Kirsty Abbotts vertrekt bij Carlton Main Frickley Colliery Band

Laatste update om 12:09 op Saturday, 9 October

Sterspeler en Geneva-artieste Kirsty Abbotts heeft haar positie als principalcornettist van Carlton Main Frickley Colliery Band na 19 jaar verlaten.

De zeer gerespecteerde artiest onthulde onlangs dat ze de beslissing had genomen om bij de band uit South Elmsall, Yorkshire te vertrekken, waarmee ze een groot aantal artistieke en competitieve successen behaalde. 
Abbotts geeft aan met pijn in het hart de beslissing genomen te hebben: “Ik heb een aantal levenslange vriendschappen en een aantal fantastische herinneringen overgehouden aan mijn tijd bij CMFCB en wens ze oprecht het allerbeste in de toekomst en wil iedereen hartelijk bedanken voor de geweldige tijden." Kirsty voegde eraan toe dat de beslissing van Carlton Main om op te treden tijdens het recente National Brass Band Championship, waarbij de band werd gediskwalificeerd, geen invloed had op haar beslissing.

Kirsty Abbotts wordt beschouwd als een van de beste lyrische cornetsolisten van de brassbandbeweging, met een opmerkelijk lijst prijzen op haar naam op het hoogste niveau gedurende haar hele carrière. Haar solo cd-projecten 'Soliloquoy' (2006) en 'A Search for Peace' (2016) werden met veel lovende kritieken ontvangen.