1000ste HaFaBra klanken bij Omroep Heemskerk

Laatste update om 11:01 op Friday, 10 September

Op woensdag 15 september 2021 beleeft HaFaBra klanken zijn 1000ste radio-uitzending. Iedere woensdagavond zorgen vrijwillig radiomakers Rob van Rookhuizen (links op de foto) en Piet Bal met hun HaFaBra klanken voor aandacht voor Harmonie-, Fanfare- en Brassbandmuziek. Hierbij natuurlijk vooral veel aandacht voor de muziekverenigingen uit de regio die regelmatig te gast zijn. In de loop van de jaren werden veel opnames gemaakt van concerten.

Passie voor radio maken en muziek
Het duo begon in 2001 met hun radioprogramma bij de lokale omroep en doet dit nog altijd met veel plezier. En sinds 10 jaar wordt het programma ook op vrijdagmiddag uitgezonden bij radio Beverwijk. In april 2001 begon Rob van Rookhuizen met de presentatie van het programma. Piet Bal  deed de samenstelling. Verder was Bal ook nog druk met cornet spelen bij het symfonisch blaasorkest van Hoogovens, nu Tata, wat hij overigens na 59 jaar nog steeds doet. En naast de muziek heeft Rob ook nog een passie voor de sport. Iedere zondag presenteert hij met veel kennis en plezier het sportprogramma IJmond sport op de drie lokale zenders.

Na de 1000ste uitzending gaan de heren vrolijk verder, want zat zijn ze het zeker nog niet. “We draaien na al die jaren nog steeds op volle toeren en hopen dat nog lang te mogen doen.”

Met het ontbreken van aandacht op de landelijke radiozenders zijn liefhebbers van HaFaBra muziek aangewezen op de diverse programma's op lokale en regionale zenders. Gelukkig zijn ze door de aanwezigheid op het internet voor iedereen vindbaar. Woensdag 15 september is de 1000ste uitzending van 19:00 uur tot 21:00 uur met tal van verrassingen.

Link naar Omroep Heemkerk