Brassband Heman zoekt dirigent(e)

Laatste update om 14:41 op Sunday, 25 July

Christelijke Brassband Heman uit Zuidwolde (Gn) is op zoek naar een nieuwe dirigent(e). Gezocht wordt naar een dirigent(e) met een heldere visie voor de muzikale ontwikkeling van de band. Dit betekent dat je een uitgebalanceerd programma kunt samenstellen op basis van de capaciteiten van de bezetting en de ambities van de band. Je vervult, samen met het bestuur en de leden, een actieve rol in het verder bouwen aan het orkest. Je kunt de leden op een positieve manier inspireren. Je weet de leden te stimuleren om altijd het beste uit zichzelf te halen en kunt omgaan met verschillende niveaus binnen de band.

Je hebt een conservatoriumopleiding voor directie. Ervaring en een netwerk in de brassbandwereld zijn een pré. Heman zoekt iemand die een klik met de band heeft, makkelijk aanspreekbaar is en enthousiasme kan overbrengen.

De vereniging bestaat uit ongeveer 30 muzikanten met verschillende achtergronden en van verschillende leeftijden. Het is een vereniging waar muzikaliteit en saamhorigheid erg belangrijk zijn. De brassband komt momenteel uit in de 4e/3e divisie.

De repetitie is op de donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. In aanloop naar belangrijke evenementen vinden er studiedagen en sectierepetities plaats.

Naast muzikale ambities vervult de vereniging een maatschappelijke rol en dat zorgt voor een afwisselende agenda. Naast deelname aan concoursen of kampioenschappen worden concerten in de regio verzorgd en wordt medewerking aan kerkdiensten verleend. 

Geïnteresseerden kunnen vóór 20 augustus 2021 een motivatiebrief en CV sturen naar voorzitter@brassbandheman.nl. Eind augustus/ begin september ontvang je nader bericht. In september vinden de sollicitatiegesprekken plaats. 

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met de voorzitter via voorzitter@brassbandheman.nl.