Almer Zijlstra nieuwe dirigent Concordia IJlst

Laatste update om 20:38 op Tuesday, 13 July

Almer Zijlstra is vanaf het nieuwe seizoen dirigent van Concordia IJlst. Hij volgt Andries de Haan op.

Zijlstra begon al op jonge leeftijd met het bespelen van de cornet. Vanaf zijn 9e volgde hij trompetlessen bij Marten Miedema en later bij Andries Kramer. Zijlstra kwam voor het eerst in aanraking met dirigeren toen hij de opleiding Onderwijsassistent Muziek in Drachten volgde. Hier volgde hij lessen ensembledirectie bij dirigent Klaas van der Woude en heeft hij trompetlessen gevolgd bij Friso Valkema.

Hierna besloot hij in 2016 te starten met de Pabo aan de NHL Stenden Hogeschool. Sinds vorig jaar studeert hij aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en volgt daar HaFaBra directie bij Alex Schillings.

Voorzitter Evelien Wiersma: "Concordia is ontzettend blij dat we deze fantastische dirigent mogen verwelkomen, zodat we weer in volle vaart vooruit kunnen. We verheugen ons op een inspirerende en muzikale samenwerking."

Almer Zijlstra: “Het is voor mij als jonge dirigent een grote eer om aan de slag te mogen bij zo'n prachtige vereniging als Concordia. Ik ben dan ook erg dankbaar dat orkest en bestuur mij de kans willen geven om me te ontwikkelen in de rol van artistiek leider. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met de muzikanten en naar de muzikale hoogtepunten die we samen mogen meemaken."

Zijlstra is ook dirigent van de B-band van Pro Rege uit Heerenveen. Daarnaast is hij cornettist bij Soli Brass uit Leeuwarden en trompettist bij het Gelders Fanfare Orkest.