WMC opent inschrijvingen voor 2022

Laatste update om 12:11 op Saturday, 5 June

De inschrijving voor de wedstrijden van het 19de Wereld Muziek Concours in 2022 is geopend! Orkesten en ensembles kunnen zich vanaf nu online inschrijven voor de mars- en showwedstrijden en de wedstrijden voor harmonie- en fanfareorkesten, percussie-ensembles en brassbands. De inschrijvingen sluiten op 1 november 2021. Rond de zomervakantie verwacht WMC dat de meeste deelnemers duidelijkheid hebben over hun deelname.

Optimistisch
Ondanks de coronapandemie, verwacht de organisatie uit vrijwel ieder werelddeel aanmeldingen. ,,De seinen staan in veel landen weer op groen,” zegt Björn Bus, artistiek manager van WMC. ,,We hebben gedurende het afgelopen jaar intensief contact gehouden met ons umfeld, zowel nationaal als internationaal, en de meeste bands en ensembles zijn optimistisch. Ze zijn vaak weer gestart met repeteren in groepen en bereiden zich al voor op het komende Wereld Muziek Concours.”

Deadline
Het inschrijven voor het komende WMC gebeurt via een onlineapplicatie, de Mijn WMC-omgeving, waarin vertegenwoordigers van deelnemers alle benodigde informatie kunnen uploaden en beheren. Ze kunnen er onder andere hun programma samenstellen, hun artistiek portfolio uploaden en foto’s en video’s aanleveren. Voor 1 november moeten deelnemers alle algemene informatie (contactgegevens, biografie, recente wedstrijdresultaten, etc.) over hun orkest of ensemble hebben aangeleverd. Orkesten die zich inschrijven in de concertdivisies – de hoogste afdeling binnen de wedstrijden voor harmonie- en fanfareorkesten, brassbands en percussie-ensembles – moeten voor deze datum tevens hun artistiek portfolio indienen. Ze krijgen zo spoedig mogelijk van de organisatie te horen of ze zijn toegelaten tot de wedstrijden. Deelnemers hebben tot 1 februari 2022 de tijd om hun programma definitief te maken.

Verplicht werken
Op 1 april van dit jaar publiceerde de WMC-organisatie al de reglementen voor alle wedstrijdonderdelen. Ook maakte WMC de titels en componisten van de verplichte werken voor harmonie, fanfare en brassbands bekend. De inschrijvingen voor de internationale dirigentenwedstrijd en de bandwedstijd Copa Capella, starten op 1 oktober.