Dr. David Thornton aangesteld als Geneva Development Consultant en Performance Artist

Laatste update om 08:56 op Wednesday, 19 May

Dr. David Thornton Geneva Development Consultant en Performance Artist
De Geneva Group is verheugd aan te kondigen dat Dr. David Thornton met onmiddellijke ingang een Development Consultant en Performance-artiest wordt. David is de muzikaal leider bij de Grimethorpe Colliery Band en de Senior Tutor in Brass Bands bij de RNCM.


David vertelt over zijn nieuwe aanstelling “Mijn werkzame leven is gewijd aan alles wat met brassbands te maken heeft en deze nieuwe relatie met Geneva past prachtig naast mijn andere rollen bij Grimethorpe en bij het RNCM.
Ik test en speel al een tijdje op de Geneva euphoniums en de kwaliteit is fantastisch. Het eerste aspect dat ik in elk instrument zoek, is de kerngeluidskwaliteit en het speelgemak, beide elementen zijn uitstekend op deze euphoniums - het is echt indrukwekkend. Het is eigenlijk geen verrassing. Ik ben altijd al een grote fan geweest van zowel Dan Thomas als Glenn Van Looy en als je naar hen luistert, wordt het duidelijk hoe gemakkelijk ze spelen met de Geneva-modellen. Het bedrijf heeft een frisse en proactieve kijk en ik kijk er enorm naar uit om de komende maanden met hen samen te werken aan verschillende projecten."

CEO van Geneva Group Tim Oldroyd merkt op: "David Thornton staat in de brassbandbeweging bekend als een fantastische Euphonium-solist en docent, en nu natuurlijk als dirigent van de Grimethorpe Colliery Band. Ik kon meteen zien dat het instrument David vanaf de eerste noot die hij speelde beviel toen hij onlangs de werkplaats van Geneva bezocht. David zal een cruciale rol spelen bij de volgende fase in de ontwikkeling van ons fantastische assortiment instrumenten dat wordt tentoongesteld in workshops, educatieve projecten en onze nieuwe Geneva-stichting. Het is erg opwindend om nu verder te gaan met de productie in het VK en met de ondersteuning van onze prachtige brassbandbeweging terug naar volledig herstel met de hulp van prominente ambassadeurs zoals Dr. Thornton."