EBBA maakt gaststeden bekend voor de Europese Kampioenschappen

Laatste update om 17:33 op Wednesday, 28 April

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de European Brass Band Association (EBBA) zijn de gaststeden bekend gemaakt voor de Europese Brassbandkampioenschappen van 2023 tot en met 2025.
Het evenement van volgend jaar zal plaatsvinden in Symphony Hall, Birmingham.

Covid annuleringen terug op de agenda
Palanga en Malmö waren oorspronkelijk gepland om evenementen te organiseren in 2020 en 2021. Maar beide evenementen werden geannuleerd vanwege Covid-19, terwijl Innsbruck (Oostenrijk) zich moest terugtrekken uit het geplande evenement in 2022 vanwege Covid-gerelateerde financieringsproblemen. Het uitvoerend comité van EBBA rond de komende tijd de contractonderhandelingen af met Malmö (Zweden) voor de kampioenschappen in 2023, Palanga (Litouwen) in 2024 en Stavanger (Noorwegen).

Verder werd tijdens de bijeenkomst een update gegeven over de voorbereidingen voor het evenement in 2022 door Brass Bands England Chief Executive Officer, Kenneth Crookston, die meer details gaf over het tijdschema voor het weekend van 29 april - 1 mei. EBBA-voorzitter, Ulf Rosenberg, was erg onder de indruk van de manier waarop Brass Bands England de plannen heeft kunnen aanpassen om het evenement op zo'n korte termijn te hosten.