Robbert Vos stopt als dirigent bij Brassband Schoonhoven

Laatste update om 14:23 op Sunday, 25 April

Robbert Vos stopt als dirigent bij A-band van Brass Band Schoonhoven. Hij was van september 2018 tot december vorig jaar bij de huidige Nederlands kampioen actief. Hij blijft als solo-euphoniumspeler verbonden aan de band uit de Zilverstad. 

Weloverwogen keuze
"Tijdens de lock-down heb ik voldoende ruimte en tijd gehad om na te denken over de dingen die me bezig houden en welke energie ik daaruit haal. Ik heb bij BBS-A de afgelopen periode met een fijn team hard gewerkt om verschillende uitdagingen aan te gaan, maar de hoeveelheid energie die hierbij komt kijken is niet mis. Met een drukke agenda – Vos speelt bij de Marinierskapel, is een veelgevraagd solist, dirigeert bij de Koninklijke Harmonie Phileutonia Eindhoven en is onlangs begonnen als hoofdvakdocent Euphonium aan het conservatorium van Tilburg – is het belangrijk om mijn tijd en energie goed te verdelen."

Vos kijkt terug op een boeiende, leerzame en uitdagende periode. "Als dirigent van BBS-A heb ik diverse mooie momenten mogen beleven. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan het bondsconcours in Drachten, de tournee in Duitsland en als hoogtepunt de deelname aan Brass in Concert. Ook van het voorbereidende werk en de samenwerking met Paul Holland richting de Nationale kampioenschappen in 2019 heb ik genoten."

BBS in actie tijdens Brass in Concert (foto: CU Brass)

Onverwacht besluit
Voor BBS-A kwam het besluit van Robbert onverwacht. Namens het bestuur reageert Wouter Zuidam: "Wij vinden het jammer dat Robbert de dirigeerstok neerlegt, maar begrijpen en respecteren zijn besluit. Wanneer iemand met zijn hart een weloverwogen besluit neemt, is dat per definitie de goede. Uiteraard zijn we ontzettend blij dat Robbert als solo euphonium aan de band verbonden blijft en onderdeel blijft uitmaken van de BBS-familie."
 
BBS-A beraadt zich de komende tijd over de opvolging van Vos. "Hopelijk kunnen we spoedig weer muziek maken met elkaar. Voor BBS ligt in ieder geval een mooi 2022 in het verschiet; de vereniging bestaat dan 100 jaar en staat daar muzikaal uitgebreid bij stil."