Ander format voor Dutch Open Brassband Championships

Laatste update om 16:16 op Monday, 15 March

Op zaterdag 12 juni staan de Dutch Open Brassband Championships (DOBC) gepland. Door de huidige coronamaatregelen is er geen mogelijkheid om te repeteren. Deelnemende bands kunnen zich daardoor onvoldoende voorbereiden op de wedstrijd. De organisatie van de DOBC heeft daarom besloten de wedstrijd af te gelasten en de DOBC dit jaar in een ander (corona-proof) format te gieten. Hierbij ligt de nadruk op online streaming en is er, waar mogelijk, ook ruimte voor optredens van brassbands, ensembles en solisten. Het evenement vindt plaats in de Oosterpoort/ SPOT Groningen. 

Livestream en interviews
Brasspass.tv verzorgt de online streaming. Dit multimediaplatform uit het Verenigd Koninkrijk heeft bezoekers uit de hele wereld. Zij zenden twee shows uit, waarvan één programma gerelateerd is aan het muziekleven in Groningen en het andere volledig gericht is op de internationale “Brass Scene”. Deze programma’s bestaan uit live muziek, interessant nieuws, achtergrondinformatie en interviews met enkele studiogasten.

Meer nieuws volgt zodra dit door de organisatie bekend wordt gemaakt.

Groningen Brass Experience geannuleerd
Vorig jaar zou in het weekend van DOBC voor het eerst een festival plaatsvinden onder de naam Groningen Brass Experience (GBE). In deze randprogrammering stonden optredens van amateurmuzikanten en professionals gepland. Helaas kon dat festivalweekend om bekende redenen niet doorgaan. Beide evenementen (DOBC en GBE) werden doorgeschoven naar dit jaar. Door de strenge maatregelen, die momenteel nog gelden, kan het GBE ook dit jaar niet door gaan.