De International Brass Band Summer School 2021, the place to be!

Laatste update om 18:22 op Tuesday, 16 March

De International Brass Band Summer School in 2021 belooft het zonnetje terug te brengen na het meest uitdagende jaar.

.

Van 1 tot 7 augustus 2021 wordt de Summer School gehouden aan de University of Wales in Swansea in de prachtige omgeving van het Gower schiereiland. De deelnemers komen uit liefst elf verschillende landen. De cursus werd geleid door Nicholas Childs, Music Director van de Black Dyke Band en zal een mix zijn van muziekeducatie en een vakantiesfeer met gelijkgestemde muzikanten van over de hele wereld.

De IBBSS heeft een keur aan docenten, waaronder
Cornets Richard Marshall (Black Dyke) - Tom Hutchinson (Cory) en Chris Turner;
Hoorns Owen Farr, gastdocent Zoe Lovatt-Cooper, Flugels;
Euphoniums en baritons Gary Curtin (Fodens), Dan Thomas (Black Dyke);
Trombones Brett Baker (Black Dyke);
Tuba's Joseph Cook en Matt Routley (Black Dyke);
Percussie Neil Edwards, Matt Whitfield en Simon Oliver.
De 'composer in residence' is Paul Lovatt-Cooper die deze week aanwezig zal zijn om zijn nieuwe compositie, speciaal voor de cursus van dit jaar, te presenteren.

Cursusgeld
Voor de week wordt een bedrag gevraagd van £535.00 per persoon. Het cursusgeld is inclusief individuele en-suite accommodatie, ontbijt, avondmaaltijd en al je lessen. Het lesgeld omvat individuele lessen, repetities van de volledige band, sectierepetities, ensemblelessen, dirigeren en prima vista sessies.

Op het programma
De deelnemers hebben de gelegenheid om solo's voor te bereiden met onze vaste begeleider, Chris Williams (officiële begeleider van het Royal Welsh College of Music and Drama). Entertainment omvat recitals met de docenten van wereldklasse. Er is een fantastische quizavond met livemuziek, met quizmaster Matthew Routley. Woensdagavond splitsen de deelnemers zich op in 3 bands om met elkaar een wedstrijdje aan te gaan.
 
2021 zal ook de enorm succesvolle All female brass group ‘Girls Alone’ omvatten. En natuurlijk is er het slotconcert met zowel de individuele bands als de prachtige majestueuze massed band.
Om de cursus af te sluiten met het legendarische End of Course-feest!
 
International Brass Band Summer School 2021
Er wordt een aanbetaling van £ 20 gevraagd om je plaats voor de IBBSS 2021 veilig te stellen.
Bezoek www.ibbss.com om je pdf-aanvraagformulier te downloaden of neem contact op met Alison Childs voor meer informatie via Alison4horn@btinternet.com

IBBSS wil hun hoofdsponsor, de Geneva Group, bedanken, samen met de steun van onze andere partners, waaronder Band Supplies, Rath, Sterling Musical Instruments, Prima Vista, Kapitol Promotions, Musikverlag Frank, Kirklees, Obrasso, Brass Band World, GK Creative en World of Brass.