Europese Kampioenschappen 2022 verplaatst naar Birmingham

Laatste update om 18:50 op Thursday, 4 February

De European Brass Band Association (EBBA) heeft bekend gemaakt dat de 2022 European Brass Band Championships (EBBC) zullen worden gehouden in Symphony Hall, Birmingham. Het kampioenschap zal worden gehost door Brass Bands England (BBE), oorspronkelijk de host voor het evenement in 2024 in The Sage Gateshead. Helaas heeft Innsbruck (Oostenrijk) zich teruggetrokken uit de onderhandelingen als gevolg van de impact van de coronavirus op de toeristenindustrie.

EBBA President, Ulf Rosenberg, zegt over de verplaatsing: "Dit is een zeer uitdagende tijd voor de Europese brassbandgemeenschap en de annulering van het EBBC in 2020 en 2021 is verwoestend voor ons allemaal. We zijn erg blij om weer zicht te hebben op een volgend evenement in 2022 en zijn dankbaar dat Brass Bands England zo positief heeft gereageerd op ons verzoek. Symphony Hall is een world-class concertzaal in de bakermat van de brassband wereld. De zaal was eerder het toneel van de EBBC in 2000 en 2007 en we zijn ervan overtuigd dat dit wederom een gedenkwaardige gebeurtenis zal worden."

EBBA is op dit moment in gesprek met vertegenwoordigers van Palanga (Litouwen) en Malmö (Zweden), die hun evenementen afgelast zagen en met Stavanger (Noorwegen) om het schema voor de komende jaren bevestigd te krijgen. 

Nieuw tijdschema
Het evenement in Birmingham vindt plaats van 29 april tot 1 mei en er is een breuk met de traditie dat het Europees Kampioenschap plaats vindt op vrijdag en zaterdag. De belangrijkste wedstrijd staat nu gepland op zaterdag en zondag en zal op vrijdag aftrappen met de European Youth Championships. Ulf Rosenberg nogmaals: "We zijn blij om dit nieuwe tijdschema uit te kunnen proberen, die de jeugd wedstrijd dichter bij het hart van het totale evenement brengt. Het belooft een grote terugkeer te worden, na de gedwongen pauze van twee jaar voor 's werelds meest prestigieuze brassbandwedstrijd. "

Brass Bands Engeland voorzitter, Mike Kilroy, voegde toe: "We zijn ons bewust van de uitdagingen van dit moment en zijn blij te kunnen reageren op het verzoek van EBBA. Helaas was The Sage niet beschikbaar, maar Symphony Hall wilde graag meewerken. We zijn blij dat de leden van het EBBA Executive Committee hebben ingestemd met de wijziging van het reglement om het evenement meer inclusief voor de jonge spelers te maken, en we zijn erg enthousiast om de EBBC zo snel terug te brengen naar Engeland."
Verdere details van de European Brass Band Championships 2022 en gelinkte evenementen zullen worden onthuld in de komende weken via de Brass Bands England website.