Livestream ‘Studio Musidesk Deventer’

Laatste update om 09:23 op Friday, 20 November

Op vrijdag 27 november en zaterdag 28 november aanstaande organiseert de stichting CRON, samen met partners de Bond voor
Orkestdirigenten (BvOI) en Musidesk, de online Fanfare Repertoire en Netwerkdagen. Een livestream vanuit ‘Studio Musidesk Deventer’ biedt een mooi gevarieerd online programma live te volgen via Klankwijzer.tv

Reportages over gerenommeerde componisten, in gesprek met dirigenten uit de orkestwereld, podcasts en de uitreiking van de Buma Blaasmuziek Awards krijgen een platform bij ‘Studio Musidesk Deventer’. Op vrijdagochtend krijgen de componisten Hardy Mertens en Bert Appermont (B) de Buma Awards uitgereikt tijdens het programma ‘De Klassieken’ op Radio 4, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp.

In de middag schuiven diverse gasten aan bij presentatrice Marlies Claasen in ‘Studio Musidesk Deventer’. Johan Jansen en Peter Kleine Schaars gaan o.a. in gesprek over nieuwe digitaal opgenomen werken en de inzet van stichting CRON. Bart van Meijl en Wout Ligterink zullen dieper in gaan op de hedendaagse problematiek omtrent corona en repeteren. Welk effect heeft corona op de sector?

Op zaterdag gaat Marlies in gesprek met diverse dirigenten. Jan Bosveld en Maarten van der Kolk bespreken de inzet van jonge solisten. Hoe ziet de toekomst eruit? Chris Derikx en Andries de Haan nemen de luisteraars mee in een seminar over de fanfare in de 21e eeuw. Diverse werken en componisten, die iets in beweging hebben gebracht in de ontwikkeling van de fanfare, komen aan bod.
Daaropvolgend zullen Björn Bus en Roel van Raaij ingaan op o.a. de fanfare als immaterieel erfgoed. Welke rol speelt traditie in organisaties en verenigingen?
Ab Nieuwdorp zal de middag en het weekend afsluiten met de Kick Off van de Podcast serie op Radio 4 ‘Blaasmuziek in de media’.

Bij de start van de livestream op vrijdag 27 november wordt er ook een tweedaagse digitale beurs gelanceerd. Een platform voor uitgevers, muziekbedrijven, organisaties en belangstellenden. Een omgeving met presentaties van nieuwe composities en producten, speciale aanbiedingen en een live chat voor vragen en informatie.