Belgisch Brassbandfestival afgelast

Laatste update om 22:47 op Monday, 19 October

Ruim 10 dagen geleden maakte VLAMO bekend dat het Belgische Brassbandkampioenschap dit jaar als brassbandfestival zou worden georganiseerd. Het wedstrijdelement schrappen was o.a. bedoeld als een ultieme poging om de druk om extreem veel te repeteren bij de bands weg te nemen. Ondertussen is er opnieuw overleg geweest binnen de organisatie en is er besloten om dit bassbandevenement volledig te annuleren.

De organisatie laat weten: "We weten dat onze orkesten met het nu geldende protocol op een verantwoorde manier repeteren. De signalen, die we echter opvangen, getuigen van een groeiende onrust en onzekerheid over wat er kan en wat er nog gaat gebeuren in de komende weken. Daarom willen we die onzekerheid hier wegnemen. We hopen dat jullie in een goede sfeer kunnen verder musiceren en dat er snel opnieuw doelen kunnen worden gesteld om met onze mooie muziek naar buiten te komen. Als muziekvereniging brengen we mensen samen, zodat er ook sociale banden ontstaan. Nu de overheidsmaatregelen opnieuw beperkingen opleggen om samen te komen en verplaatsingen te doen, willen we als VLAMO hierin ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Het lijkt ons dan ook niet verstandig om een 450-tal muzikanten uit het hele land naar één centrale plaats te laten komen. Ons muzikale hart bloedt, maar ons hoofd zegt dat we verstandig moeten zijn." 

Het brassbandfestival zou plaatsvinden in het weekend van 28 en 29 november in het Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den Berg.