Robbert Vos finalist in internationale compositiewedstrijd

Laatste update om 12:33 op Monday, 21 September

Veel animo bleek er te zijn voor de International Brass Band Composer Competition 2020, geinitieerd door BrookWright Music. Het initiatief voor deze competitie ontstond doordat orkesten in verband met Covid-19 niet meer konden repeteren, optreden etc.

Door deze ontstane situatie werd het voor componisten ook lastig om hun werken te laten uitvoeren.Het initiatief vond veel weerklank; 92 inzendingen, afkomstig uit maar liefst 14 landen kan gerust verrassend worden genoemd. Na het sluiten van de inschrijvingstermijn (eind augustus) heeft een gerenommeerde jury (bestaande uit bestaande uit James Curnow, Dr Liz Lane and Paul Hindmarsh ) de vijf overgebleven componisten bekend gemaakt die in de finale staan:

Rebecca Lundberg
Marcus Venables
Robbert Vos
Morten Jonas Wallin
Andy Wareham

Verrast:
We kennen Robbert Vos eigenlijk niet als componist, alhoewel hij al best wat arrangementen heeft gemaakt. Zijn focus lag hoofdzakelijk op het musiceren en dirigeren. Dat neemt niet weg dat Robbert veel interesse in het componeren heeft. Het werk wat nu in de finale terecht is gekomen blijkt een werk wat in 2008 onafgewerkt op de plank is blijven liggen. De covid-19 periode bracht hem ertoe om dit werk af te ronden en aan te passen (herinstrumenteren en toevoegen slagwerk). Een 100% eigen werk wat tot zijn verrassing bij de laatste vijf van deze competitie behoort. 


Alle composities staan opYOUTUBE:

Compositie A

Compositie B

Compositie C

Compositie D

Compositie E