Almer Zijlstra is de nieuwe dirigent van het jeugdorkest van Pro Rege

Laatste update om 15:40 op Friday, 18 September

Almer Zijlstra is de nieuwe dirigent van de B-band van Pro Rege uit Heerenveen. Hij volgt Martine Reijenga op die voor de zomervakantie afscheid heeft genomen van de jeugdleden van de 1e divisie brassband uit Friesland. Door de combinatie van zijn opleidingen op het gebied van onderwijs en muziek is Almer Zijlstra de ideale kandidaat om de muzikale leiding van het jeugdorkest op zich te nemen.

Almer Zijlstra begon al op jonge leeftijd met het beoefenen van de cornet. Vanaf zijn negende jaar volgde hij trompetlessen bij Maarten Miedema en later bij Andries Kramer. Zijlstra kwam voor het eerst in aanraking met dirigeren toen hij de opleiding Onderwijsassistent Muziek in Drachten volgde. Hier volgde hij lessen ensembledirectie bij dirigent Klaas van der Woude en heeft hij trompetlessen gevolgd bij Friso Valkema.

Hierna besloot Zijlstra in 2016 de Pabo te doen aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Sinds begin dit jaar studeert hij aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en volgt daar HaFaBra directie bij Alex Schillings. Naast dirigeren is Zijlstra actief als cornettist bij Soli Brass uit Leeuwarden en als trompettist bij het Gelders Fanfare Orkest.