The World Rejoicing uitgesteld tot 2021

Laatste update om 21:17 op Thursday, 10 September

De vijf landen die componist Edward Gregson opdracht hebben gegeven The World Rejoicing te schrijven voor de nationale kampioenschappen hebben een nieuw schema gemaakt voor de uitvoering van het verplichte werk voor volgend jaar. Dit jaar kon er vanwege de corona-pandemie nauwelijks iets doorgaan.

De première van The World Rejoicing is nu in september 2021 in Birmingham tijdens The British Open. Daarna volgen Europese premières in Nederland, België, Zwitserland en Noorwegen.

Edward Gregson merkt op:

"Het is duidelijk dat ik, net als iedereen in de muziekwereld, erg teleurgesteld en gefrustreerd ben door de ravage die de pandemie heeft veroorzaakt bij het muziek maken overal. En ook dat het financiële problemen en sociale ontwrichting heeft veroorzaakt bij zoveel mensen. Voor de brassbandwereld betekende dit het uitstellen en afgelasten van zoveel evenementen. In het geval van The World Rejoicing betekent het feit dat alle vijf Europese landen die opdracht hebben gegeven voor het werk hebben afgesproken om het project een jaar uit te stellen, zodat we ons toch nog kunnen houden aan de oorspronkelijke geplande premières. Ik hoop dat de titel van het werk nu een profetische uitdrukking is voor ons hele leven dat terugkeert naar zoveel mogelijk normaal."