De concertagenda in het najaar is niet helemaal leeg

Laatste update om 12:02 op Sunday, 6 September

Nu de 'intelligente' lockdown al weer even achter ons ligt, zijn de meeste muziekverenigingen in Nederland en België weer aan het repeteren en voorzichtig worden ook de eerste concertplannen zichtbaar. We maakten een rondje langs de websites van de kampioensdivisiebands en kwamen enkele interessante concerten tegen. Het blijft voor bezoekers van de concerten wel noodzakelijk om te checken of het concert echt doorgaat.

Nederland

De Provinciale Brassband Groningen heeft nog een aantal concerten staan van hun Tour de Provincie. In het kader van het 40-jarig jubileum geeft de PBG zowel in als buiten de provincie Groningen een aantal dubbelconcerten met lokale muziekverenigingen. Er staan concerten gepland in Hoogezand op 15 november, Munnekezijl op 28 november en Bedum op 19 december.

Amsterdam Brass voert THE ARMED MAN SCRATCH uit op zaterdag 24 oktober in Gouda. Verder is de band op 7 november te horen met KNK De Goorn en Brassband Rijnmond en geeft het orkest opnieuw een kerstconcert met fanfare De Eendracht. Dat is op zondag 20 december.

Brassband Rijnmond is naast het hierboven genoemde concert ook te horen in een kerstconcert in Maasland op maandag 21 december. De volgende dag gebeurt dat nog een keer.

In Landgraaf is op 24 oktober het Premier Brass evenement van de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils. Te gast zijn euphoniumvirtuoos David Childs en Brassband Limburg

België

In tegenstelling tot Nederland staat het nationale brassbandkampioenschap in België nog steeds op de kalender, maar wel in gewijzigde vorm. Op zaterdag 28 november treden in Heist-op-den Berg toch een aantal brassbands aan om een gooi te doen naar de Belgische titel en het ticket voor de EBBC 2022 in Innsbruck. Try-outs worden er links en rechts ook gehouden. Zo heeft titelhouder Brassband Willebroek op zondag 15 november een try-out gepland staan met Koninklijke Fanfare De Rumolduszonen uit Grimbergen.

Brassband Willebroek haalt eerst op 31 oktober het gecancelde jubileumconcert in. A Concert of Legends wordt gehouden in Schelle. Op zaterdag 12 december volgt dan nog een dubbelconcert met KF Kempenbloei Achel.

Brassband Heist houdt op zondag 22 november in Wiekevorst haar evaluatieconcert.

Op zondag 20 december is het winterconcert van Brassband Zele te bezoeken in Zele.  

Brassband Leieland is zondag 4 oktober al te horen in Moorsele.

 

Graag besteden we ook aandacht aan bijzondere concerten van andere brassbands de komende tijd. Meld ze bij ons aan. Het begin is er weer en nu hopen dat de agenda voor elk orkest binnenkort weer gevuld kan worden.