Baanbrekend initiatief Sonolize biedt alternatief voor traditionele uitgevers van bladmuziek

Laatste update om 10:30 op Sunday, 6 September

Sonolize is hét online platform waar componisten en muzikanten bladmuziek digitaal aanbieden en kopen met een eerlijke vergoeding voor de componist. Onafhankelijk, digitaal, kopen en downloaden met een muisklik, met hoge kwaliteit en een gevarieerd aanbod.

Eerlijk online platform voor en door componisten
De oprichters van Sonolize vinden dat componisten een eerlijke vergoeding voor hun werk verdienen. Daarom gaat 65% van de opbrengst naar de componist. Daarnaast blijven de auteursrechten bij de componist. Daardoor ontvangt de componist het leeuwendeel van de inkomsten en alle royalty’s in plaats van de uitgever. Verder is Sonolize gratis te gebruiken.

Waarom Sonolize
Jan-Gerrit Adema, Creative Director van Sonolize en zelf dirigent en componist van beroep: “Het landschap voor componisten raakt steeds meer versnipperd omdat een groeiend aantal componisten uit onvrede met de huidige uitgeverswereld hun muziek zelf aanbieden. Veel muziek blijft daarom onvindbaar. Bij Sonolize wordt men simpelweg sneller gevonden doordat het dé plek is waar vraag en aanbod samenkomen. Sonolize is de toekomst voor componisten”.

Hoe werkt het
“Een componist heeft bij Sonolize zijn eigen profielpagina waar ze hun eigen muziek kunnen verkopen. Ook heeft hij direct inzicht in de eigen verkoopgegevens en kan op elk moment composities, nieuws of andere gegevens veranderen, toevoegen of verwijderen. Voor de kopers maken we het ook makkelijk. Zij kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod van hoge kwaliteit, duidelijk ingedeeld en met één druk op de knop muziek kopen en direct downloaden. Ze kopen rechtstreeks bij de componist en het is duurzaam want er is geen papier of transport nodig”, aldus Managing Director Kamiel Rietsema.

Neem vooral een kijkje op de website!