BBW lanceert “Willebroek Solo Contest”

Laatste update om 20:33 op Thursday, 6 August

Na een succesvolle online solistenwedstrijd organiseert Brassband Willebroek een nieuwe fysieke editie voor koperblazers. Met een prijzenpot van maar liefst € 5.000,- en een professioneel jury panel hoopt de band deze keer iedereen uit zijn of haar kot te halen. Op zondag 22 november barst de Gemeentelijke Schouwburg Willebroek van het kopertalent, in een organisatie door Brassband Willebroek die voorbereid is op het coronavirus.

Traditioneel, maar in een nieuw jasje. Dat is het concept die de huidig Belgisch en wereldkampioen wilt uitstralen. Vier leeftijdscategorieën in twee schitterende zalen met een professionele jury: Arthur Vanderhoeft, Bastien Baumet (FR), Kristien Schuurmans & Luc Vertommen.  
 
“Deze eerste editie staat in teken van een veilige organisatie. Er zijn nog zeer veel ideeën die we willen realiseren, maar niet mogelijk zijn door de huidige omstandigheden. We hopen alleszins de koperblazers in deze vreemde tijden een nieuw doel te geven met enkele fantastische prijzen. Mijn dank gaat uit naar alle sponsors die zich achter dit project zetten” – Lode Violet 
 
De hoogste categorie wordt voorzien van een livestream door Yuja en een live-verslaggeving gecombineerd met verschillende interviews door CU Brass. Hierdoor kan je als interactieve toeschouwer ook een beetje jureren: iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete deelnemer. Degene die de meeste stemmen haalt, wint een publieksprijs van € 250,-. 
 
Ook de andere prijzen doen tot de verbeelding spreken: compositieopdrachten van Stijn Aertgeerts en Nick Van Elsen, lessen bij een van de solisten van Brassband Willebroek, vouchers bij Lemca Musical Instruments, Buffet Crampon & Hal Leonard en als solist optreden met (Young) Brassband Willebroek. Daarnaast maken de prijswinnaars kans op een mooie geldprijs. De winnaar in de hoogste categorie wint maar liefst €1.000! 

Meer info over het evenement en verdere inschrijving is te vinden op de webpagina.